Psychologengroep De Veerkracht presenteert:

Sociale Vaardigheidstraining (12-16j)

Voor wie?

Ben je tussen de 12 en 16 jaar en herken je jezelf in een van bovenstaande voorbeelden? Dan is deze training misschien iets voor jou!

Van opgroeiende jongeren wordt verwacht dat ze op een gepaste manier opkomen voor zichzelf en hun eigen belangen. Dit is helemaal niet vanzelfsprekend; sommige houden te weinig rekening met anderen en plaatsen zichzelf op de voorgrond, anderen trekken zich meer terug en houden zich op de achtergrond. De bedoeling is om een goed evenwicht te vinden tussen zelfzorg en zorg voor de ander.

Het doel van deze training is om in interactie te gaan met leeftijdsgenoten en stil te staan bij je eigen groei, om je zelfvertrouwen en zelfstandigheid een boost te geven.

 

Praktisch

  • Voor wie: Jongeren van 12 t.e.m. 16 jaar
  • Wanneer:
    • voorjaar 2019. Indien je interesse hebt, kan je je alvast aanmelden en dan word je op de hoogte gebracht wanneer de data vastliggen.
  • Locatie: Psychologengroep De Veerkracht, Dorpsstraat 28, 3665 As
  • Kostprijs: 275 euro (zes groepssessies, drank en cursus). Intake- en afrondingsgesprek apart te betalen
  • Website: deveerkracht.be

 

Voor inlichtingen en inschrijving kan je telefonisch contact opnemen met Karen Noyens (0479/410165). Na je inschrijving volgt er een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek.

 

Werkwijze

Voor de aanvang van de cursus wordt er een intakegesprek ingepland, met de ouder(s) en de jongere, om de doelstellingen, motivatie en verwachtingen te bespreken. We hechten belang aan een goede wederzijdse samenwerking.

Op een creatieve en ervaringsgerichte manier werken we in een kleine groep van jongeren tussen 12 en 16 jaar. De jongeren leren reflecteren over zichzelf en de ander, met experimentjes en oefeningen. Hierbij worden gevarieerde thema’s en voorbeelden gebruikt uit de leefwereld van de jongeren. De groep kan (h)erkenning/steun geven aan elkaar, maar voornamelijk is het groeiproces belangrijk. Na elke sessie wordt een opdracht meegegeven om de geleerde vaardigheden in de eigen leefwereld verder in te oefenen.

Op het einde van de training wordt er een afrondingsgesprek ingepland met de ouder(s) en de jongere.